Novosti

POSJETA DELEGACIJE TURSKOG REVIZORSKOG SUDA UREDU ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BIH

Razmjena znanja, iskustava i informacija.

Na poziv generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, g. Hrvoja Tvrtkovića, delegacija Revizorskog suda Republike Turske, predvođena predsjednikom ove institucije, g. Metinom Yenerom, boravila je 23. i 24.10, u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tokom posjete dvije vrhovne institucije za reviziju potpisale su Memorandum o razumijevanju čiji cilj je jačanje saradnje između potpisnica te definisanje okvira u razmjeni znanja i iskustva u području revizije javnog sektora. Ceremoniji potpisivanja prisustvao je i ambasador Republike Turske u BiH, Nj.E. Sadık Babür Girgin.

U okviru programa bilateralne posjete, predstavnici Ureda za reviziju održali su prezentacije o organizaciji procesa IT revizije i revizije usklađenosti u ovoj instituciji u okviru kojih su predstavnici obaju institucija imali priliku diskutovati o pristupima, praksama i izazovima vezanim za navedene procese.

Realizovana posjeta nastavak je bilateralne saradnje koja je dobila i formalni okvir čime će se dodatno ojačati nastojanja u razmjeni znanja, iskustava i informacijama između dvaju institucija.

(UzRIBiH / Revizije info)