Komentari i analize

Igor Žunić: ŽELIM DA JAVNO POHVALIM (SVOJ) GRAD DERVENTU

Igor Žunić, poslanik vladajućeg SNSD-a, 29.03.2023., povodom rasprave na drugom nastavku druge redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, o revizorskim izvještajima Glavne službe za reviziju, na salvu kritika iz opozicije, uzvratio je izjavom: „Ja samo želim da kažem da ovdje ima i pozitivnih izvještaja, koje treba javno da pohvalimo“, te je to i učinio (pohvalivši grad iz koga je i vlast svojih stranačkih kolega u njemu), na šta su mu iz opozicije uzvratili da oni nisu tu da bi nekog hvalili zato što dobro radi svoj posao, za koji je plaćen i za koji se i očekuje da ga radi dobro. Kratko izlaganje poslanika Žunića prenosimo u cjelosti.

Kada se govori o izvještaju Glavne službe za reviziju, onda obično imamo negativnu priču i vađenje negativnih primjera iz ovog izvještaja. Ja samo želim da kažem da ovdje ima pozitivnih izvještaja, koje treba javno da pohvalimo.

Želim javno, pred javnosti i pred ovom Narodom skupštinom da javno pohvalim grad Derventu, koja treći put zaredom dobija pozitivni revizorski izvještaj. I to je jedina gradska uprava u istoriji Republike Srpske koja je dobila ne dva – jer ni jedna nije dobila dva zaredom – već tri zaredom pozitivna revizorska izvještaja.

Ja mislim da to nije mala stvar.

Znam koliko Služba za reviziju radi ozbiljan posao, znam koliko je to bilo ozbiljno i u Derventi, znam da su revidirali, mislim, 72% svih javnih nabavki koje su se dešavale u čitavoj godini. Mislim da je to jedan uzorak koji je dovoljan da se dokaže da neko radi korektno, pošteno.

I ovako javno želim da čestitam gradonačelniku Miloradu Simiću, da čestitam njegovim saradnicima, ali i da čestitam i Skupštini grada Dervente, koja je donosila korektne odluke, svim odbornicima i poziije i opozicije, jer, mislim da ta neka vrsta razumjevanja i saradnje kad donosimo te odluke vodi uspjehu.

Jeste menadžment najvažniji ali mislim da je tu i najvažnija jedna korektna atmosfera da se ide za dobrim. Zato kažem, dobiti tri zaredom pozitivna izvještaja revizorska nije lako i zato ovako javno želim da im čestitam.

(Revizije info)