Novosti

REVIZORI REPUBLIKE SRPSKE PO PRVI PUT U 6 FIRMI IZ ELEKTRO-ENERGETSKOG SEKTORA

5 dosad revidiranih subjekata dobili su, ukupno, 50 revizorskih preporuka, za otklanjanje uočenih nepravilnosti, grešaka i kršenja zakona i drugih propisa.

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske juče, 28.12.2020, objavila je još tri izvještaja o provedenoj finansijskoj reviziji za 2019. godinu.

Radi se o izvještajima o reviziji ZP “Elektro-Hercegovina” a.d. Trebinje, ZP “Elektrodistribucija” a.d. Pale i ZP “Hidroelektrane na Trebišnjici” a.d. Trebinje.

Nešto ranije, sredinom decembra, objavljen je i izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji ZP “Hidroelektrane na Vrbasu” a.d. Mrkonjić Grad, a prošle sedmice (25.12.) izvještaj o finansijskoj reviziji Zavisnog društva “Istraživačko razvojni centar elektroenergetike – IRCE” a.d. Istočno Sarajevo.

U elektroenergetskom “paketu” koji je Glavna služba za reviziju planirala realizovati u ovoj godini, fali još izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji ZEDP “Elektro-Bijeljina” a.d. Bijeljina.

Nijedan od ovih subjekata nikad ranije nije revidiran, za 20 godina postojanja Glavne službe za reviziju.

Svi dosad revidirani, osim “Hidoelektrana na Vrbasu” koje su dobile pozitivno mišljenje, dobili su, od Glavne službe za reviziju, mišljenje s rezervom i za finansijske izvještaje i za usklađenost poslovanja sa zakonima i drugim propisima.

Ukupno, ovih 5 dosad revidiranih subjekata dobili su 50 revizorskih preporuka, za otklanjanje uočenih nepravilnosti, grešaka i kršenja zakona i drugih propisa. Najviše “Elektrodistribucija” a.d. Pale – 15. A najmanje “Hidoelektrane na Vrbasu” – 4.

(TH, Revizije.info)