Novosti

DANAS NIŠTA OD “SASLUŠANJA” – PREKINUTA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA DRŽAVNOG PARLAMENTA

Nezadovoljan odbijanjem njegovog prijedloga za proširenje dnevnog reda, sjednicu napustio Denis Bećirović, nakon čega je izgubljen kvorum za njeno održavanje.

Danas, 17.12., s početkom u 11 sati, trebala je da se održi 15. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je pred članovima Komisije, trebalo da se obavi “saslušanje” predstavnika 9 institucija koje pri finansijskoj reviziji za 2019. godinu nisu od strane Ureda za reviziju institucija BiH dobile pozitivnu ocjenu.

Predstavnici institucija su se, odgovorno, odazvali pozivu, kao i predstavnici Ureda za reviziju, te, Agencije za javne nabavke, Agencije za državnu službu, te Centralne harmonizacijske jedinice.

No, na sjednicu je došlo tek 4 od 6 članova komisije (Dušanka Majkić, Lidija Bradara, Marina Pendeš i Denis Bećirović, a nisu došli Amir Fazlić i Nikola Špirić).

A onda je, tokom usvajanja dnevnog reda, sjednicu napustio Denis Bećirović.

Naime, delegat Doma naroda državnog parlamenta i član Komisije za finansije i budžet ovog doma, Denis Bećirović, predložio je da se na dnevni red uvrsti Informacija o kršenju člana 127. Poslovnika Doma naroda, sa zaključcima, obzirom na neusvajanje državnog budžeta.

Kako ovaj prijedlog nije dobio potrebnu većinu, Bećirović je, u znak protesta, napustio sjednicu, čime je ona ostala bez potrebnog kvoruma za održavanje. Te je prekinuta.

(AĆ i NN, Revizije info)