Novosti

MINISTARSTVO ZDRAVLJA I SOCIJALNE ZAŠTITE RS PRVI PUT NAKON 2005. G DOBILO POZITIVNU OCJENU OD GLAVNE SLUŽBE ZA REVIZIJU

09.04.2020. Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske objavila je svoj deseti izvještaj o finansijskoj reviziji u 2019. godini – Izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je, za 2019. godinu, i za finansijske izvještaje i za usklađenost sa zakonima i drugim propisima, dobilo pozitivnu ocjenu.

Posljednji put pozitivno revizorsko mišljenje ovo ministarstvo dobilo je za 2005. godinu.

Za 2014. dobilo je čak negativna mišljenja i za finansijske izvještaje i za usklađenost sa zakonima. Da bi za naredne 4 godine dobijalo mišljenja s rezervom, najprije (za 2015. i 2016.) i za finansijske izvještaje i za usklađenost sa zakonima, a, onda (za 2017. i 2018.) samo za finansijske izvještaje.

Prema revizorskim ocjenama, evidentan je napredak u radu ministarstva u zadnjoj revidiranoj godini, što, s obzirom na ulogu ministastva i njegovog čelnog čovjeka, ministra Šeranića, u aktuelnoj pandemijskoj krizi, u kojoj, po ocjenama javnosti, odlično obavlja posao, daje građanima dodatnu sigurnost.

(TH, revizije.info)