Novosti

NA 9. SJEDNICI PREDSTAVNIČKOG DOMA OBA REVIZORSKA IZVJEŠTAJA SU DOBILA OPŠTU ALI NE I “ENTITETSKU VEĆINU”

U srijedu, 10.06.2020., održana je 9. sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta, na čijem dnevnom redu je bila 41 tačka.

Među njima i dva izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH – Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka na temu: “Upravljanje troškovima prevoza u institucijama BiH”, koji je Ured objavio u novembru 2019. i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2019. godinu, objavljen početkom aprila 2020.

Ni o jednom izvještaju nije bilo zainteresovanih za diskusiju. Oba izvještaja su dobila opštu, ali ne i entitetsku većinu, zbog čega su poslati Kolegiju Doma na usaglašavanje.

U vezi s izvještajem o provedenoj reviziju učinka, na usaglašavanje Kolegiju, usljed nedostatka entitetske većine, upućen je i prijedlog zaključka Komisije za finansije i budžet kojim Predstavnički dom traži od Vijeća ministara BiH da u roku od tri mjeseca izvijesti Predstavnički dom PSBiH o planiranim i preduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz lzvještaja o izvršenoj reviziji učinka, te da o preduzetim aktivnostima upozna Ured za reviziju institucija BiH.

(revizije.info)